S.O.S. BALM is een herstellende huidverzorging crème op basis van karitéboter, aangevuld met maar liefst elf unieke natuurlijke ingrediënten!

Uitermate geschikt als beschermende balsem en als nabehandeling van allerhande letsels, bij huis-, tuin- en gezelschapsdieren,  zoals o.a.:

  • littekenbehandeling,
  • voetzoolkussentjes,
  • verzorging van oppervlakkige letsels,
  • snijwondjes,
  • schaafwondjes,
  • eeltplekken,
  • etc...

De zalf niet aanbrengen op acute open wondjes, op oogleden, in de oren wel de oorschelp, in de neusgaten wel het neusoppervlak, de huid van de geslachtsorganen. Perfect voor dagelijks gebruik.

 


S.O.S. BALM / 100ml.

20,00 €

  • Uitverkocht / Sold out

Met S.O.S. BALM creëerde wij bij D&M Natuurlijke dierverzorging een huidverzorging crème die zich duidelijk onderscheid van elke andere verzorging crème voor dieren momenteel op de markt dankzij  2 zeer belangrijke elementen

 

De Basis van S.O.S. BALM is Karitéboter (shea- butter):

Karitéboter is een 100% natuurlijke boter. De boter bevat een hoog gehalte aan vetzuren en vitamines A, E en F. Karitéboter is volgens ons hierdoor de best geschikte basis om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen. Ze dringt diep door in de huid en maakt de huid zacht en soepel. Karitéboter smelt al bij lichaamstemperatuur de boter trekt dus snel in de huid en laat geen vette film achter op de huid. Dit in tegenstelling tot de meeste dieren huidcrèmes op basis van vaseline / paraffine.

 

Wij hebben onze S.O.S. BALM aangevuld met een unieke mix van 100% natuurlijke bestanddelen, extracten en natuur- zuivere essentieel etherische olie:

Maar liefst elf verschillende natuurlijke ingrediënten, dewelke niet alleen elk hun unieke werking hebben maar bovendien bepaalde krachten van elkaar extra ondersteunen of versterken... Inderdaad, je leest het goed, enkele van de toegevoegde natuurlijke bestanddelen zijn speciaal uitgeselecteerd omdat ze dankzij de positieve wisselwerking met een ander natuurlijk bestanddeel samen een echte superkracht aan positieve invloed op de huid hebben!

 

Zonder al onze geheimen prijs te geven willen we jullie hieronder wel graag laten kennis maken met enkele van de meest unieke hoofdrolspelers van de  natuurlijke bestanddelen- mix in onze S.O.S. BALM...

 

We zetten ze speciaal voor jullie in de spotlight:

Onopordum canthium flower/leaf/stem extract:

 

Dit uniek natuurlijk ingrediënt in de volksmond gekend als distel heeft een unieke revolutionaire herstellende werking!

 

De actieve stof die we uit deze plant onttrekken is in staat om de regeneratie van de huid te stimuleren en het herstel te bevorderen. De werking van dit actieve bestanddeel stimuleert de epidermale reconstructie in een te droge of beschadigde huid. 

 

Het verstevigd de cohesie van de huidbarrière en stabiliseert huidhydratatie wat de flexibiliteit en zachtheid van de huid hersteld.


Tomaten extract:

 

Tomaten bevatten lycopeen, een belangrijke en unieke antioxidant en tevens een zeer potente huid stabilisator. Verder zitten tomaten bomvol vitamine C, K en essentiële mineralen zoals kalium en foliumzuur.

 

De antioxidanten in tomaten- extract hebben echter wel ondersteuning nodig van een aantal aanvullende antioxidanten. Daarom is tomaten- extract vaak 'omstreden' en weinig gebruikt in huidverzorging- producten. Voornamelijk omdat de vooral dosering en de zuiverheid van het extract van cruciaal belang is....

 


In onze S.O.S. BALM zit een perfect uitgebalanceerde mix van deze types antioxidanten. Daarom viel onze keuze op dit unieke sterke extract van tomaat en is het volgens ons een perfecte aanvulling! Het toevoegen van dit extract geeft de huid een extra boost in het herstellen en verzachten na kwetsuren.

Bosbessen extract:

 

Bosbessen staan bekend als een 'super' natuurlijk ingrediënt, omdat ze zoveel voordelen met zich meebrengen. Ze bevatten sterke ontstekings- remmende eigenschappen. Bij geïrriteerde huid helpt dit extract de symptomen te verminderen.

 

Bosbes zit boordevol antioxidanten en essentiële vetzuren dewelke onze huid helpen te versterken en beschermen tegen vrije radicalen. Bovendien werkt bosbes hydraterend, antiseptisch en heeft het meermaals wetenschappelijk bewezen de kracht te bezitten om wonden sneller te laten helen ....

 


De besjes bevatten tevens een hoge dosis vitaminen B11 en C, maar ook A, B1, B2 en B6! Ook mineralen zoals kalium en fosfor. Daarnaast bevatten ze nog natrium, calcium, ijzer, magnesium, koper en zink. Niet voor niets dus dat ze als 'super'  worden bestempeld, dit extract toevoegen was voor ons dus vanzelfsprekend!

Zoals eerder vermeld is bovenstaande maar een kleine greep uit de unieke samenstelling van natuurlijke bestanddelen in onze S.O.S. BALM! We zijn 'apetrots' op deze verzorging crème en zijn er zeker van dat je geliefde dier, groot en/of klein, baat heeft met een behandeling met deze verzorgingsbalsem. 

Niet enkel kwetsuren of een geïrriteerde huid is te behandelen met onze S.O.S. BALM, het bied ook bescherming van voetzoolkussentjes of een droge snoet, etc

Hond, kat, paard, geit, schaap, lama, alpaca, etc... Alle zoogdieren groot of klein kunnen veilig worden behandeld met deze unieke natuurlijke verzorging- crème.

NOTIE: Overigens wordt de aandoening die de verschijnselen veroorzaakt niet genezen maar met S.O.S. Balm de symptomen verzacht. Bij ernstige kwetsuren en/of langdurige irritatie van de huid, neem steeds contact op met een voor de diersoort gekwalificeerde dierenarts. Het is aan ons om als dieren- 'baasjes' de juiste, bewuste en verantwoorde keuze te maken. Kies natuurlijke dierverzorging!